Vocal Freedom

zangles met CVT, Amsterdam

Over Annemarie

Je krijgt les van Annemarie Hilbrands, geautoriseerd CVT-docent na een 3-jarige opleiding aan het zanginstituut van Cathrine Sadolin. Ik beschik over een heel scala aan tools en technieken om je te helpen. Tijdens de les richt ik me op jouw wensen en vragen, samen zoeken we naar oplossingen. Ik hecht veel waarde aan een goede en veilige sfeer in de les, zodat je je vrij voelt om te experimenteren. Het zingen is bij mij ook niet allemaal vanzelf gegaan! Ik begrijp heel goed over welke drempels je soms heen moet stappen. Artiesten die gesteld zijn op privacy kunnen rekenen op volledige discretie.

Achtergrond

Na een studie Engelse taal- en letterkunde werkte ik een tijd bij het Sweelinck Conservatorium en raakte geboeid door zang en muziek. Maar ik zag mezelf niet op een podium staan, en daar bleef het bij. Na een periode met intensief computerwerk in de IT kreeg ik last van RSI. Een fysiotherapeut raadde me aan om ‘wat meer aan expressie te gaan doen’. Het werd zangles, daarna volgde ik vele zangworkshops, een jazz-opleiding, ging optreden met een eigen jazz-combo en toen kwam CVT, het lesgeven, het schrijven van eigen liedjes… het werd een weg vol verrassingen.

Annemarie en CVT

Op zoek naar ondersteuning op het gebied van zangtechniek kwam ik in 2007 in aanraking met Complete Vocal Technique en ik was meteen verkocht. Heel veel vragen en kwesties over de stem vielen op hun plek. Ik volgde de 1-jarige CVT-opleiding voor zangers en daarna de 3-jarige docentenopleiding in Kopenhagen. Intussen ging ik steeds makkelijker noten zingen die ik daarvoor nooit voor mogelijk had gehouden. In 2009 startte ik mijn eigen lespraktijk in Amsterdam, Vocal Freedom.

Geautoriseerd CVT-docent

Sinds 2011 ben ik geautoriseerd docent Complete Vocal Technique, na een 3-jarige opleiding aan het Complete Vocal Institute van Cathrine Sadolin in Kopenhagen. Geautoriseerde CVT-docenten zijn uitstekend opgeleid, volgen de laatste ontwikkelingen en geven zangles op hoog niveau. Ook ben ik aangesloten bij de Beroepsvereniging CVT-docenten Nederland.